Om weer aardblij te worden

Aardblij ben je als je blij bent hier op aarde. Dat is niet voor alle mensen vanzelfsprekend. Vaak uit zich dit in klachten op allerlei vlakken. Wij willen deze mensen helpen weer aardblij te zijn.

Onze behandelingen stimuleren het zelfhelend vermogen. We vinden het daarbij belangrijk om niet alleen naar de klacht te kijken, maar ook naar de oorzaak ervan. Door alleen de klacht te behandelen, wordt een onderliggend probleem namelijk niet opgelost.

Shiatsu is, heel kort door de bocht, acupunctuur met handen en vingers in plaats van naalden. Het is een behandelmethode die je vitaliteit en je zelfhelend vermogen stimuleert. Shiatsu verlicht vermoeidheid en stress. Het is een manier om meer bewust te worden van je lichaam en je behoeften en daar (beter) voor te zorgen.

Shiatsu is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunst die ruim 5000 jaar geleden is ontstaan en sindsdien steeds verder is ontwikkeld. De kennis kwam ongeveer 1000 jaar geleden over naar Japan. Daar is het samengegaan met anma, de traditionele Japanse massage.

Voor diagnose en behandeling gebruikt een shiatsu therapeut de duimen, vingers en handpalmen om druk te geven op specifieke punten op het lichaam. Deze punten heten tsubo’s en corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren.

Druktoepassing stimuleert de huid, het zenuwstelsel, de spijsvertering en de bloed- en lymfecirculatie. Het verlicht stijfheid van de spieren en activeert het natuurlijk herstellend vermogen van je lijf.

SensiTherapie is een protocol dat erop is gericht de mens in zijn totaliteit te behandelen.

Een SensiTherapeut werkt met verschillende technieken om je lichaam te ontgiften, tekorten aan te vullen, oorzaken weg te nemen en het natuurlijk genezend vermogen op gang te brengen.

Bij de behandeling helpt de biosensor de SensiTherapeut bij het contact maken met je lijf. Door ja/nee vragen te stellen is het mogelijk om te bepalen wat op dat moment nodig is om wel te doen en wat niet.

Een SensiTherapeut zet tijdens een behandeling een selectie van de volgende technieken en middelen in:

  • Drukpuntmassage
  • Holistic Pulsing
  • Edelsteen therapie
  • E.F.T. (Emotional Freedom Techniek)
  • Voeding- en allergiemeting
  • Diëten
  • Orthomoleculaire, oligotherapie en andere remedies

Ervaring leert dat SensiTherapie van korte duur kan zijn en heel snel resultaat kan geven.

Een massage heeft altijd als doel de gezondheid te bevorderen voor zowel lichaam als geest. Het stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Afvalstoffen ontstaan door (grote) fysieke inspanningen (bv bij sporten) of stress gerelateerde spanning. Spieren verstijven, verharden of verkrampen als gevolg van de ophoping van afvalstoffen. Door de massage neemt de spanning af, raakt de doorbloeding weer genormaliseerd en verminderen de klachten. Massage is een goede manier om lekker te ontspannen en het draagt daarnaast bij aan het voorkomen van blessures.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Hot stone massage

Voor de eerste keer bij ons op bezoek?

Dan is het goed om het volgende te weten:

Behandeling alleen op afspraak. Een behandeling duurt gemiddeld een uur en kost € 50,- incl. 21% btw. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling mogelijk.

Onze shiatsu en Sensitherapie behandelingen worden (nog) niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar of je dekking hebt voor sportmassage.

Tijdens de shiatsu of SensiTherapie behandeling blijf je geheel gekleed. Alleen je schoenen gaan uit.

Voor een shiatsu behandeling is het makkelijk als je los zittende kleding (bv joggingbroek) draagt.

Bij een shiatsu behandeling lig of zit je op een futon (stevige matras). De futon ligt op de grond en is voorzien van een extra elektrisch warmtematras. Die laatste houdt je lijf lekker warm tijdens de behandeling.

Bij een SensiTherapie behandeling lig of zit je op een massagetafel.

Bij de andere massagevormen lig je ook op een massagetafel. Bij massages met olie moet de kleding uit bij het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt.

Onze behandelruimte in Zoetermeer is op de begane grond. Onze behandelruimte in Krimpen aan den IJssel is op de 1e verdieping. Er is geen lift aanwezig.